Leeflang Cleaning & Transport B.V. is Kiwa gecertificeerd

Over Leeflang Cleaning & Transport B.V.

Leeflang Cleaning & Transport B.V. is een Kiwa gecertificeerd bedrijf, gespecialiseerd in het reinigen, saneren, afvoeren en verschroten van (ondergrondse en bovengrondse) brandstof- en chemicaliënopslagtanks, tankinstallaties & leidingstelsels.

Dit doen wij in opdracht van oliemaatschappijen, chemische fabrieken, waterschappen, tankopslagbedrijven, zuiveringsbedrijven, etc. Wij zijn de laatste tijd ook steeds meer actief op de consumentenmarkt.

De hoofdactiviteit

Chemie- en brandstoftanks reinigen en saneren. Dat is de hoofdactiviteit van Leeflang Cleaning & Transport. En dat is een prachtig vak, zo vertelt directeur-eigenaar Irene Leeflang. “Het beeld dat wij putjesscheppers zijn, klopt allang niet meer. Onze medewerkers zijn eerder procesoperators.”

Leeflang Cleaning & Transport is een Rotterdams familiebedrijf, waarvan Irene de derde generatie vertegenwoordigt. “Mijn opa begon in 1945 een bedrijf in kolen en olie”, vertelt zij. “Mijn vader nam het bedrijf van hem over en zette begin jaren negentig de cleaningstak op. In de loop der jaren bouwde hij het reinigen van tanks uit tot hoofdactiviteit.”

“PUTJESSCHEPPERS? WIJ ZIJN EERDER PROCESOPERATORS!”

Op koers

Door omstandigheden nam Irene het familiebedrijf al op haar negentiende over. Ze groeide in haar rol als ondernemer en bracht, met steun van een aantal belangrijke mensen in haar directe omgeving, het bedrijf op koers.

“Ik ben trots op ons team en de richting die we met elkaar opgaan. Naast het reinigen en saneren van tanks hebben we een gasafdeling. Veel particulieren en bedrijven uit de regio Rotterdam weten ons te vinden voor propaangas en industriële gassen.”

Reinigen van chemie- en brandstoftanks

Voor het reinigen van onder- en bovengrondse chemie- en brandstoftanks werkt Leeflang Cleaning & Transport samen met gecertificeerde installatiebedrijven. “Zij schakelen ons in wanneer tanks vuil geworden zijn door productie of wanneer ze gereinigd moeten worden voor een keuring”, aldus Irene. “Er kan ook sprake zijn van een spoedgeval. Dan moeten we ervoor zorgen dat de tank snel weer in gebruik genomen kan worden.” Brandstoftanks worden meestal gereinigd door betreding van de tank.

Uiteraard is reiniging zonder betreding ook mogelijk. Voor de reiniging van chemietanks maakt Leeflang Cleaning & Transport gebruik van robots of een waskop die onder hoge druk warm water in de tank spuit. “Aan elk project gaat een uitgebreid traject vooraf”, zegt Irene. “Voordat we starten met reinigen, brengen we de risico’s in kaart en stellen we een VGM- plan en taakrisicoanalyse op. Ook zaken als weersomstandigheden en omgevingsfactoren moeten continu in de gaten gehouden worden.”

Geoliede machine

Het team van Leeflang Cleaning & Transport bestaat uit twintig medewerkers: ervaren professionals met liefde voor het vak die met elkaar een geoliede machine vormen. Irene: “Wij selecteren onze medewerkers op hun gedrevenheid, verantwoordelijkheid en betrokkenheid.

Een technische achtergrond is een pre, maar geen vereiste. Wij hebben hele goede jongens in dienst, die uit hele andere branches komen.” Leeflang Cleaning & Transport leidt de medewerkers zelf op tot chauffeurs van hogedrukwagens en vacuümwagens. Zij krijgen tevens vakinhoudelijke trainingen en leren inzicht te verkrijgen in de gevaren van het werk.

Nieuwe medewerkers

Er is weinig tot geen verloop in het personeelsbestand van Leeflang Cleaning & Transport. Medewerkers met 25 of meer dienstjaren zijn geen uitzondering. “Daar zijn we trots op”, zegt Irene.

“Tegelijkertijd zoeken we naar nieuwe mensen met dezelfde gedrevenheid en passie. Dat is nog niet zo simpel. Veel jongeren zien ons als putjesscheppers, terwijl er zo veel meer komt kijken bij het reinigen van tanks. Bovendien bieden we een goede opleiding, afwisselende projecten en veel vrijheid. Een contract is wat mij betreft ook een contract voor het leven. Met een zo vast mogelijke ploeg willen we ons ontwikkelen tot een nog sterkere speler in de chemiebranche.”

Ons team

Het Team van Leeflang Cleaning & Transport bestaat uit 20 medewerkers: ervaren professionials met liefde voor het vak die met elkaar een geoliede machine vormen.

Zij hebben tijdens hun werkzaamheden veel te maken met gevaarlijke stoffen, gassen en dampen. Ook werken zij met hoge (warm) waterdruk. Voorzichtig, veilig en bewust te werk gaan is daarom belangrijk, waardoor zij de nodige opleidingen hebben genoten. Al onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd.

Arminda

Irene

Ruben

Danielle

× Hoe kan ik je helpen?